Spannende strijd om kampioenschap voor Reflex

Na het kampioenschap van het C1 team van Reflex, stond afgelopen zaterdag rood omcirkeld in de agenda voor het eerste team van de korfbalvereniging. Bij een gelijkspel of overwinning zou het kampioenschap een feit zijn. Een spannende strijd zou het worden.

Afgelopen zaterdag reisde de spelers met een groep- supporters af naar Amstelveen om daar jacht te maken op het kampioenschap voor het zaalseizoen 2018-2019. Iets over half zes klonk het eerste fluitsignaal van de wedstrijd en de spanning was gelijk om te snijden. De spelers van Reflex wisten exact wat hun te doen stond, winnen. Daarom gingen zij voortvarend van start door de voorsprong gelijk uit te bouwen naar 0-4.

Maar toen had ook KVA uit Amstelveen de korf gevonden en vielen ook aan die kant doelpunten. Met een stand van 2-7 klonk het fluitsignaal voor de rust.

De tegenstander had duidelijk een goede pep-talk gehad tijdens de rust. Want de overwinning kwam in het geding. In een mum van tijd was de voorsprong verdampt en was de tussenstand 10-10 na een strafworp. Vanaf daar ging de strijd zij-aan-zij verder. Met nog twee speelminuten op de klok stond de teller op 13-13. Zou het nog lukken om de wedstrijd positief af te sluiten?

Gelukkig wist Reflex met een mooi afstandschot de winst toch nog veilig te stellen, krap met nog 1:20 minuten wedstrijd te gaan.