Reflex 1 – ESDO

Wanneer Zaterdag 17 december 2016
Hoe laat Vanaf 14:50 uur
Uitslag 21 – 12
De laatste wedstrijd van 2016, beloofde een echte strijd te worden. Zou korfbalvereniging zich staande kunnen houden in een fysieke wedstrijd. Het kampioenschap moest verdedigd worden.

Afgelopen zaterdag moeten alle senioren teams, inclusief de A-junioren, spelen tegen het bekende ESDO uit Kockengen. In het verleden waren dit wedstrijden waar menig discussie nog over is gevoerd. In hoeverre zou het nu uitmonden in een sportieve strijd.

Reflex wist de score te openen en gelijk ook de wedstrijd te domineren door binnen korte tijd ook gelijk een tweede doelpunt te maken. Toch wisten de spelers uit Kockengen de achterstand te beperken tot 2 punten, gedurende de eerste helft. Beide teams wisten via afstandschoten de korf te vinden. Bij rust gingen de teams met een stand van 7-5, in het voordeel van de Woerdenaren, naar de kleedkamers.

Na de rust bleek dat bij beide teams de messen geslepen waren. Waar de Woerdense spelers het vooral van sportief samenspel wilde hebben en het uitspelen van slimme acties, lieten de spelers van ESDO hun ware aard zien. Zij gingen tekeer tegen onder andere de scheidrechter en hun tegenstander, wat zich een enkele keer ook fysiek werd geuit. Tijdens de tweede helft leek het bijna geen korfbalwedstrijd meer, maar een rugbywedstrijd. Met gevolg dat de scheidrechter waarschuwingen uitdeelde. Bij herhaaldelijk gedrag zouden deze spelers de wedstrijd moeten verlaten.

Hoewel er een fysieke en psychologische oorlogsvoering binnen lijnen plaatsvond, wist Reflex toch een sportief antwoord te geven. Door zo goed mogelijk te blijven korfballen en wel te scoren. De voorsprong van 2 punten tijdens de rust, werd snel uitgebouwd naar een voorsprong van 10 punten. Uiteindelijk heeft de sportiviteit het gewonnen en hebben de Woerdenaren nog steeds de kampioenspositie. Een goed uitgangspunt om 2017 mee te beginnen.

Alle spelers, trainers en belanghebbende van korfbalvereniging willen de lezers alvast hele fijne feestdagen en een sportief 2017 toewensen. Ook in 2017 is het publiek weer welkom langs de lijnen. Op 7 januari speelt Reflex in eigen huis tegen Argus uit Weesp. De wedstrijd vangt aan om 14.45u in Sporthal Snellerpoort.

Top