Reflex 1 – Argus

Wanneer Zaterdag 07 januari 2017
Hoe laat Vanaf 14:45 uur
Uitslag 22 – 8
WOERDEN – De goede voornemens zijn bekend bij korfbalvereniging Reflex; Kampioen worden in het zaalseizoen 2016-2017. De nog ongeslagen ploeg zal er alles aan doen om dit voornemen waar te maken.

De eerste wedstrijd van 2017 is er één die de kampioenspositie van de Woerdenaren weer een stuk zekerder maakt. Maar zo voorspoedig begon de wedstrijd niet. Argus wist namelijk de score te openen. Daar stonden de spelers van Reflex even van te kijken, maar strafte dit gelijk af door van een 0-1 achterstand, de wedstrijd te domineren en om te buigen naar een voorsprong van 8-1. Vooral de afstandschoten vlogen als vanzelf door de korf. De spelers uit Weesp moesten met een antwoord komen om de Woerdenaren te stoppen. Door een aantal mooie acties en een zwak puntje in de verdediging van Reflex, kon Argus toch een aantal keer de korf goed vinden. Bij een stand van 10-3 in het voordeel van Reflex klonk het rustsignaal.

Tijdens de rust mijmerde Reflex over haar 13e doelpunt van deze wedstrijd. Dat zou namelijk hun 100ste doelpunt zijn tijdens deze competitie. Na de rust wist Argus weer als eerste de korf te vinden en de score te openen. Reflex kon dit niet laten gebeuren en zette haar beste beentje voor. Met een stond van 12-5 was het wachten op het 100ste doelpunt aan Woerdense zijde. Susanne Nieuwpoort had de eer om via een slim samenspel een doorloopbal te scoren en daarmee het 100ste doelpunt in deze competitie te maken.

Hierna leek het alsof Reflex vleugels had gekregen en het ene na het andere doelpunt werd door de Woerdenaren gescoord. De afstandschoten waren het middel wat Argus uiteindelijk met hun staart tussen de benen naar huis zou laten gaan. Bij een stand van 22-8 in het voordeel van de Woerdenaren klonk het eindsignaal, en is het kampioenschap weer een stukje zekerder voor dit gemotiveerde team.

Op 14 januari speelt Reflex in eigen huis tegen Atlantis uit Mijdrecht. De wedstrijd vangt aan om 14.30u in Sporthal Snellerpoort. Publiek is uiteraard van harte welkom.

Top