Koningsspelen voor kleuters bij korfbalvereniging Reflex!

Korfbalvereniging Reflex organiseert voor het tweede jaar op rij een GIGA! Kangoeroedag tijdens de Koningsspelen. De GIGA! Kangoeroedag is een sportdag in samenwerking met beweegteam Woerden. De dag is bedoeld om kinderen uit groep 1 en 2 van het basisonderwijs lekker te laten sporten tijdens de koningsspelen.

Op dit moment zijn er al meer dan 400 kleuters die deelnemen aan deze unieke dag. Het evenement biedt Reflex de kans om op één dag deze 400 kleuters bekend te maken met de korfbalsport. De kleuters doorlopen op 21 april een spellencircuit met uiteenlopende spellen gerelateerd aan korfbal, maar ook leuke bewegingsactiviteiten die passen bij kleuters.

De GIGA! Kangoeroedag komt voort uit de Kangoeroe Klup, een initiatief vanuit het KNKV (Korfbalverbond) bedoeld voor kinderen van vier tot zes jaar oud. Uiteraard hebben veel spelvormen een vette knipoog naar het korfbal. De naam ‘Kangoeroe Klup’ is gekozen omdat de kangoeroe veel overeenkomsten heeft met vaardigheden die horen bij de korfbalsport, zoals snelheid, wendbaarheid en sprongkracht. Daarnaast heeft de kangoeroe een buidel die aan jonge kangoeroes bescherming en veiligheid biedt. De Kangoeroe Klup is symbolisch gezien de buidel – een veilige en warme plaats – voor de jongste leden.

Ook WKV Reflex heeft een ‘eigen’ kangoeroe Klup, en organiseert iedere zaterdag van 10:00 tot 11:00 een kangoeroetraining op het eigen veld in sportpark Cromwijck. Op de training kunnen de jongste leden van de club door middel van spelletjes kennis maken met het korfbalspel. In de winterperiode maken we gebruik van de sportzaal aan de Essenlaan.
Voor de kosten hoef je het niet te laten, per kwartaal betaal je maar € 6.50!

Wil je graag het evenement sponsoren, of helpen tijdens de dag zelf, neem dan contact op met Steffan Polderman (06-27 03 76 24 of s.polderman@live.nl). Voor meer informatie over de Kangoeroe Klup, tijden en locatie kunt u kijken op www.wkvReflex.nl

 

GIGA! Kangoeroedag 2016 bij korfbalvereniging Reflex

(foto: GIGA! Kangoeroedag 2016 bij korfbalvereniging Reflex)

 

Foto’s Giga Kangoeroedag 2016